Seniorlån
Har du fyllt 58 år, är pensionär och äger en villa, bostadsrätt eller fritidsfastighet som är lågt belånad eller kanske inte belånad alls? I så fall kan vi erbjuda dig ett Seniorlån. Lånet innebär i korta drag att du med din bostad som säkerhet, får låna upp till 60 % av marknadsvärdet.

En möjlighet att låna av dig själv
Seniorlånet är till för dig som har fyllt 58 år och är pensionerad. Det är en bra möjlighet att använda ett annars låst sparkapital - värdet på din bostad.

Ett flexibelt upplägg
Med Seniorlånet får du ett flexibelt upplägg som anpassas efter just din situation. Om du redan har bolån hos oss, kan du använda Seniorlånet för att betala räntekostnaden. Behöver du ett extra tillskott till pensionen, kan Seniorlånet antingen betalas ut månatligen eller som en engångssumma.

 

Fakta Seniorlån
• Räntan är avdragsgill.
• Du ska ha fyllt 58 år och vara pensionerad.
• Du kan låna upp till 60 % av bostadens värde.
• Du betalar ingen amortering under lånets löptid och räntan läggs löpande på skulden.
• Du kan ta ut pengarna som en engångssumma, som månadsutbetalningar eller
använda pengarna för att täcka räntekostnaden på befintliga lån.
• Lånet ska lösas vid låneperiodens slut, vilket kan innebära att du får sälja ditt boende.
     
Så fungerar Seniorlånet
Väljer du månatlig utbetalning läggs lånet upp med rörlig ränta. Med en engångsutbetalning har du möjlighet att välja bindningstid på räntan. Du kan då välja mellan följande bindningstider: rörlig eller bunden i ett till tio år.

Du betalar ingen amortering under lånets löptid. Räntan läggs löpande på den totala skulden och allt betalas vid låneperiodens slut. Räntan är avdragsgill och du kan låna upp till 60 % bostadens marknadsvärde. Du betalar ingen uppläggnings- eller aviseringsavgift. Bostaden ska värderas och vara fullvärdesförsäkrad under hela låneperioden.

Lånet ska lösas vid låneperiodens slut, vilket kan innebära att du får sälja ditt boende.

   
 
Fyll i fälten nedan så kontaktar vi dig: -